Nieuwsbrief 21 januari 2016

U wilt graag onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@roodwitenrose.nl, onderwerp: toezending nieuwsbrief.

Natte februari, lekker! 

Beste wijnliefhebbers,

Vandaag sluiten wij onze Dry January af! Vanaf morgen begroeten we u graag weer op de Voorstraat 227. Wat ons betreft mag de lente snel beginnen. U komt alvast in voorjaarsstemming met twee bijzondere witte aanwinsten, kersvers uit Italië en Spanje, vanaf nu in onze winkel. Lees hoe en wat… na de volgende

Maandaanbiedingen:

Extra voordelig rood en wit in onze winkel. Aanbiedingen gelden vanaf nu tot eind februari, zo lang de voorraad strekt:

Rood:

2013 Spätburgunder Spätlese trocken van Vier Jahreszeiten, Pfalz. Een laat geoogste elegante pinot noir met pit. Rood bosfruit, rokerig, mineraal, zachte tannines, mooie afdronk. Van 12,50 nu voor 9,95.

Wit:

De strakke sauvignon blanc die u kent van sancerre / pouilly fumé, maar dan van de westelijke buren in het kleinere Reuilly: 
2014 Sauvignon Blanc Reuilly Tradition van Domaine Cordaillat, Centre-Loire. Bloemig, kruidig, tonen van citrus en noten, klaver en asperges. Van 12,25 nu voor 9,75.

En dan onze nieuwe witte weelde:

Uit de Italiaanse regio Marche een superlekkere rariteit, namelijk een ribona. Deze druif wordt alleen aangeplant in de provincie Macerata – trouwens een heerlijke vakantiebestemming, maar niet verder vertellen, want het is er nu nog rustig… De Ribona Castru Vecchiu geurt naar perzik, abrikoos en mango, terwijl de volle maar frisse smaak kruiden en een tikje vanille bevat. Flesprijs 11,90.

En uit Galicië, het ruige noordwesten van Spanje, komt de godello, die met verdejo en albariño het Spaanse supertrio van witte druiven vormt. De Godello Gaba do Xil is groenig geel, grassig en fris. Voor de geraffineerde aroma’s van granny smith, laurier en amandel wilt u acuut op bedevaart naar Santiago de Compostela… Maar dat hoeft niet, want voor 11,50 haalt u hem gewoon bij ons in de winkel!

Muziekagenda:

zondag 28 februari vanaf 15 uur: Partners in Music live bij Rood, wit & rosé. Reserveren kan.

U merkt het, wij hebben er weer zin in! U ook? Dan graag tot snel.

Annegret Böttner & Fred de Vries